Az oldal pr sztrral ll kapcsolatban,ezrt csak azoknak tudjuk az e-mail cmt,s az msn cmt!
Az oldalrl SZIGORAN TILOS MSOLNI!!!!
Hstelek
Szlvel tlttt hsgombc
HOZZVALK:
16 nagy szem fehr szl 50 dkg darlt marhahs 20 dkg darlt sertshs 2 tojs 8 evkanl zsemlemorzsa 1 evkanl rlt kmny 6 friss finomra vgott mentalevl rlt bors s olaj, a stshez
ELKSZTS
A szlszemeket megmossuk, megszrtjuk, s flretesszk. Nagy tlban sszekeverjk a finomra darlt hsokat, a tojsokat, a zsemlemorzst, a kmnyt, a mentt, s sval, borssal zestjk. Amikor sszellt a hsmassza, 16 kis gombcot formzunk belle, majd a gombcokba az ujjunkkal mlyedst vjunk. Egy-egy szlszemet tesznk a kzepkbe, s jra gombcc formzzuk. A gombcokat forr olajba tesszk, s llandan forgatva minden oldalukat megstjk, majd itatsra szedjk. Kiss hagyjuk kihlni, s lehetleg melegen tlaljuk.
Forr ss vzbe tesszk a megmosott kelleveleket, s 5 percig fzzk, majd hideg vz al tartjuk. Itatspaprral megszrtjuk, s a vastag ereiket kivgjuk. A fzvzbl 1 decit flretesznk. A zsemlt tejben megduzzasztjuk, a hagymt s a fokhagymt megtiszttjuk, felaprtjuk, s forr olajban megfuttatjuk. Hozzadjuk a darlt hst, jl sszekeverjk, s kevergetve addig fzzk, amg a hs kifehredik. Levesszk a tzrl, hozzadjuk a kinyomkodott zsemlt, a tojst, a finomra vgott petrezselymet s mentt, szzuk, borsozzuk, s jl sszekeverjk. A kelleveleken egyenlen elosztjuk a tltelket, majd feltekerjk, s mindegyikre egy szelet szalonnt tekernk. Fogvjval vagy konyhacrnval rgztjk, s kiolajozott jnaiban vagy cserptlban, aluflival lefedve 25 percig proljuk. A fzvizet alntjk, hogy ne gjen oda a kposzta.
Ropogs vadkacsa
HOZZVALK:
1 darab vadkacsa 10 darab zslyalevl 3-4 rozmaringg 4 kakukkfg 4 gacska trkonyg 2 szem borkabogy 2 tojsfehrje 4 gerezd fokhagyma 1 darab citrom 1,5-2 kg durva s
ELKSZTS
Ksztsk el a fszeres st: aprtsuk fel a fszernvnyeket. Trjk ssze a borkt, majd minden fszert keverjnk a shoz az enyhn felhabostott tojsfehrjvel egytt. A s egy rszt tegyk stpaprral blelt s megolajozott stlapra. A fokhagymagerezdeket s a vkonyra szeletelt citromot tegyk az elksztett kacsa hasba. Fektessk a kacst a sgyra, s bortsuk be a maradk sval. 180 C-os stben, a kacsa mrettl fggen kb. 75 percig sssk. Hagyjuk hlni 15 percig, aztn szedjk le rla a spnclt, s tlaljuk slt krumplival.
Papriks rizses hs
HOZZVALK:
30 dkg hossz szem rizs 40 dkg ftt sertshs 1 kis fej vrshagyma 3 paradicsom 2 evkanl olaj 7,5 dl tykhsleves (leveskockbl) 1 zld szn paprika rlt bors s
ELKSZTS
A paradicsomokat meghmozzuk, hsukat felkockzzuk. A paprikt kicsumzzuk, hst kockkra vgjuk. A kis kockkra vgott hst az olajban megpirtjuk, majd hozzadjuk a rizst s az aprra vgott hagymt. Nhny percig egytt proljuk. A meleg hslevessel felntjk, majd beletesszk a paprikt s a paradicsomot. Sval, borssal fszerezzk, s lefedve addig fzzk, mg minden leve elf.
Varici
A levesbe keverhetnk csipetnyi curryt is.
Maradk hs felhasznlshoz kivl.
Olivs burger
HOZZVALK:
30 dkg darlt marhahs 25 dkg majonz 1 gerezd fokhagyma 1 fej vrshagyma 12 dkg feta sajt 4-4 dkg magozott fekete olajbogy s fenymag 1 kvskanl szrtott oregan (szurokf) focaccia kenyr vagy (kszen kaphat) pizzatszta 2 paradicsom fl uborka rlt bors s olaj, a stshez
ELKSZTS
A majonzt s a zzott fokhagymt sszekeverjk, a hagymt finomra vgjuk, a fett lecspgtetjk, az olajbogykat vkony karikkra vgjuk. sszekeverjk a fenymaggal, a darlt hssal, az oreganval, s sval, borssal zestjk. Ngy pogcst formzunk a masszbl, s forr olajban megstjk. A paradicsomokat s az uborkt karikkra vgjuk. A kenyereket flbevgjuk, megrakjuk paradicsom- s uborkakarikkkal, mindegyikbe egy-egy hspogcst tesznk, s meglocsoljuk majonzzel. Azonnal tlaljuk.
A padlizsnokat megmossuk, hosszban kettvgjuk, belsejket kikaparjuk, s kis kockkra vgjuk. A hagymt aprra vgjuk, s 2 evkanl olajban vegesre proljuk, majd hozzadjuk a hst s a padlizsnkockkat. Belekeverjk a zzott fokhagymt, sval, borssal, pirospaprikval fszerezzk, s puhra proljuk. A maradk olajban annyira tstjk a kikapart padlizsnokat, hogy a hjuk puha legyen. Amikor ksz, az olajbl kivesszk, lecspgtetjk, s tepsibe rakjuk. A hsos krmmel megtltjk, s forr stben kszre stjk.
Barna rizst adhatunk mell.
Kicsi padlizsnokbl ksztsk, mert kevesebb magjuk van!